torstai 1. toukokuuta 2014

Vappu ilman ihmeempiä suunnitelmia

Marimekon kulho on synttärilahja siskolta ja terästarjotin kirppislöytö (1,80€). Se on ostettu Sorsakosken aterimien seuraksi, koska pohjassa on myös Sorsakosken leima. Yrteille olen ostanut nuo kulhot vuosia sitten Ikeasta.

Tykkään juhlapäivistä, kodin koristelusta juhlakuosiin ja ruokalistojen suunnittelusta. Mutta vappu tuli kovin äkkiä, ja työkiireet painoivat taas kerran päälle. Niinpä vappu otettiin rennosti, ilman sen suurempia suunnittelematta. Tytöt saivat valita vappupallot ja ne tuotiin kotiin jo aatonaattona. Vappuaattona mies teki valkoista pitsaa, jonka ohje löytyy Katjuskalta täältä postauksesta, paistettiin se pitsakiven päällä ja voi että, tulipas siitä herkullista. Jälkkäriksi nautittiin tippaleivät siman kera ja mies oli tuonut valtaisan pussillisen irtokarkkeja, joten herkuista ei ollut pulaa. Oli tarkoitus katsoa Makuunin nettivuokraamon kautta 21 tapaa pilata avioliitto -leffa, mutta leffa ei pyörinyt kunnolla vaan pysähteli ja latautui vähän väliä. Sainpahan mentyä aikaisin nukkumaan ja kunnon yöunet.



Tänään ei käyty vapputorilla kuin vasta iltapäivällä, samalla kun mentiin katsomaan lasten kanssa leffaan Rio 2 -elokuvaa. Ennakkoon ostetut liput menivät tänään vanhaksi, joten ne oli ehdittävä käyttää, mutta oikeastaan ihan kiva ohjelma tälle päivälle. Nuo toritapahtumat eivät vaan innosta, kun liikkeellä on ihmisiä tungokseen asti ja kaikkialla on kovin roskaista. Viime vuonna mentiin kauemmas keskustasta piknikille vapputorin sijaan. Tänä vuonna puuhailin kotona, leivoin fetapiirasta, kahvitin vanhempani ja otin päiväunet. Käytiin ensimmäistä kertaa seinänaapureilla kylässä juomassa lasilliset kuohuvaa ja syömässä munkkeja ja vitsit sellaisesta tulee hyvä mieli, kun tutustuu naapureihin paremmin ja saa heistä ystäviä. Toki olemme muuttamassa, kuten hekin, mutta saman kaupungin sisällä ja vielä tässä molemmat asuvat puolisen vuotta, joten eiköhän sen verran ehditä vielä yhdessä näkemään, että ystävyyttä saa hyvin jatkettua myöhemminkin.

Osa synttärilahjasta siskolle, molemmat kirppislöytöjä. Vaaka 5€ ja apteekkipullo myös 5€.
Tänään on ollut siis mainio päivä, vaikka ensin vähän mietitytti, kun ei jaksettu järjestää mitään erityisempää ohjelmaa. Oli hyvä puuhailla rauhassa, kerätä energiaa ja onneksi nähtiin vähän ystäviäkin ja yhden jäätelötötterön (kesän ensimmäisen) verran oltiin siellä vapputorillakin.

Toivottavasti teilläkin on ollut mukavat vapputunnelmat!

18 kommenttia:

  1. Minä sain joululahjaksi saman marimekon kulhon ja pidän siitä kovin. Kivoja kirppislöytöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisko-Katjuska tuntee kyllä mun maun aika hyvin, niin kävi tämänkin lahjan suhteen. ;)

      Poista
  2. Ompa mukavan kuuloinen päivä ja ihanat kirpparilöydöt. Ois lähteny minunkin matkaan, vaikka nuita vaakoja jo kaksin kappalein onkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on jo valkoinen vaaka ja tämä keltainen houkutteli enemmän, mutta ajattelin sitten ilahduttaa siskoa, jolla ei ollut vielä vaakaa lainkaan.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Itse asiassa löysin hiljattain vielä toisenkin metallisen Sorsakosken tarjottimen, hieman eri kokoisen vaan. Täytyy joskus ujuttaa johonkin kuvaan se mukaan.

      Poista
  4. juuri sama kulho löytyy minultakin ja olen tainnut ostaa tyttärelleni myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo astia-sarja on sopivan nostalginen, mutta silti raikas.

      Poista
  5. Taas olet tehnyt hyviä löytöjä :) Kävin eilen Pyynikillä kävelemässä ja sen osto- ja myyntiliikkeen ikkunoissa oli kirppiksen kyltit. En ottanut selvää, onko liike lopettanut vai mitä, mutta pitäisi käydä katsastamassa se kirppis...

    Hyvät naapurit ovat ehdottomasti parasta rivitalossa asuessa! Meillä on ollut paljon kaikkea mukavaa, mutta pitäisi kutsua ihmisiä enemmän kylään. Ehkä kesällä pihan puolelle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovittiin juuri naapureiden kanssa, että grillaillaan joskus yhdessä. Onnekseni näin vielä toisiakin naapureita pitkän viikonlopun aikana pihalla ja rupateltiin ainakin tunti ja lapset leikki yhdessä.
      Amurin ja Pyynikin liepeillä sijaitsi parikin iliikettä, joista ei ainakaan vuosia sitten ottanut selvää, ovatko ne kirppiksiä vai eivät, toivottavasti sieltä löytyis nyti kiva kirppis!

      Poista
  6. Aika kivoja löytöjä on täällä tehty.. jatkankin tässä sun blogin tutkimista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja tervetuloa tänne mun ja siskon blogiin!
      Kiva saada uusia vieraita!

      Poista
  7. Kuulostaa kivalta! :) ja tuo vaaka on niin mainio. Olen haaveillut koko päivän jäätelöstä. Ehkä lähden kohta hakemaan sitä! Mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnuntai olikin niin kolea täällä, ettei jäätelö olisi ehkä maistunut. Mutta aurinkoisella säällä torin laidalla oli ihana kesäolo nautiskella jätskiä.

      Poista
  8. Meillä sama, jotenkin vanhemmiten eivät ruuhkaiset torit kiinnosta vaan hengaamme mieluummin kotona keskenämme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että pian lapset alkaa vaatia sitä torillepääsyä, mutta nyt ei heitäkään kiinnostanut se meno yhtään. Onneksi. :)

      Poista
  9. Kivoja löytöjä ja raikasta tunnelmaa täällä. Pitäisi minunkin päästä pitkästä aikaa kirpputoriostoksille. Eilen käytiin viemässä omat kamat myyntiin, mutta eipä siinä ennättänyt muita pöytiä katsella, kun yritti vaan saada kaikki tavarat paikoilleen. Jospa jonain muuna päivänä...

    Niin mukavalta kuulosti vappunne, paitsi elokuvan toimimattomuuden osalta. Kai saitte hyvitystä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppisonnea sekä myynnin että löytöjen suhteen sinulle!
      Onneksi sinne nettivuokraamoon oli saatu muiden ostosten kylkiäisenä tuo koodi, eli ei maksettu siitä mitään. Ja siskolla on tuo leffa dvd:nä, niin saan toivottavasti katsoa sen pian ilman pätkimisiä.:)

      Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)